Barn och unga

På vår avdelning för barn och ungdomar hittar du mycket för alla åldrar. Olika slags böcker, tidningar, ljudböcker, CD-skivor och dataspel. Ditt barn kan få ett eget lånekort när det har fyllt sex år. För att få ett lånekort måste barnet ha id-handling eller vara i sällskap av någon vuxen, till exempel en förälder eller lärare. Lånekortet är gratis.

Sommarboken 2020

Under sommaren 2020 kan du hämta din Sommarboken-påse på Timrå bibliotek eller Söråkers bibliotek. Påsen kan du använda till att lägga dina låneböcker i. Du får också med ett armband och ett pysselblad. Årets tema är "Genom portalen". Med hjälp av olika portaler tar man sig till andra världar. Där väntar äventyren och allt kan hända. Världar befolkade av andra varelser och djur, okända och fantasifulla miljöer, magi och trolldom - ja kort sagt allt som handlar om fantastik, fantasy och dystopier.

Från och med den 11 juni kan du komma in till Timrå bibliotek och hämta din Sommarboken-påse. Vi har begränsat antal påsar.

Avslutning på Sommarboken med lite roliga aktiviteter har vi måndagen den 17 augusti under hela dagen 10.00 - 19.00. Ingen föranmälan. Välkommen att vara med! 

Bokcirklar för barn

Ungdomsbokcirkeln på Timrå bibliotek är för barn som är mellan 12 - 15 år. Alla i bokcirkeln läser samma bok och sedan träffas vi och pratar om boken. Det är gratis. Man får behålla boken. Vi har en träff i månaden under terminerna. Det kan vara högst 10 deltagare. 

Föranmälan till barn- och ungdomsbibliotekarie charlotte.andersson@timra.se eller 060- 16 33 95. 

Vill du veta mer?
Kontakta Barn- och ungdomsbibliotekarie Charlotte Andersson
060- 16 33 95
charlotte.andersson@timra.se