Fjärrlån

Lån från andra bibliotek

Söker du en bok som inte finns hos oss i Timrå, kan vi oftast låna in den från något annat bibliotek. Det kostar 20 kronor/bok för lån inom Norden samt 170 kronor/bok för lån utom Norden.

Riktlinjer för lån för studenter vid Mittuniversitetet

Om du studerar på Mittuniversitetet ska du vända dig till ditt universitetsbibliotek och beställa dina böcker där. Är boken utlånad på Mittuniversitetet får du reservera boken där.
Om boken i fråga inte finns på Mittuniversitetet lånar vi in den. 

Distansstudent

Om du är inskriven som distansstudent vid Mittuniversitetet kan du själv via deras webbkatalog reservera och låna böcker till din kurs. Om du inte är bosatt i Härnösand, Östersund eller Sundsvall med omnejd, kan du få boken skickad hem till dig. För att kunna använda den här servicen krävs att du har ett lånekort vid Mittuniversitetets bibliotek.
Se Mittuniversitetets sidor för distansstudenter för mer information.

Studerar du på distans på någon högskola eller något universitet ute i landet? Du ska då anmäla dig som distansstudent på biblioteket i den högskola eller det universitet där du bedriver dina studier. En del av dessa bibliotek skickar hem kurslitteratur direkt till sina studenter som inte bor på orten. 

Du kan själv leta efter aktuell litteratur, samt se vilka bibliotek som har böckerna, genom att söka i någon av de litteraturdatabaser som finns på internet. 

Libris