Fjärrlån

Lån från andra bibliotek

Söker du en bok som inte finns hos oss i Timrå, kan vi oftast låna in den från något annat bibliotek. Det kostar 20 kronor/bok för lån inom Norden samt 170 kronor/bok för lån utom Norden. Skadat eller bortappat material ersätts med den faktiska kostnaden, dock minst 250 kronor.

Riktlinjer för lån för studenter vid Mittuniversitetet

Om du studerar på Mittuniversitetet ska du vända dig till ditt universitetsbibliotek och beställa dina böcker där. Är boken utlånad på Mittuniversitetet får du reservera boken där.
Om boken i fråga inte finns på Mittuniversitetet lånar vi in den. 

Distansstudent

Om du är inskriven som distansstudent vid Mittuniversitetet kan du själv via deras webbkatalog reservera och låna böcker till din kurs. Om du inte är bosatt i Härnösand, Östersund, Sundsvall eller Timrå med omnejd, kan du få boken skickad hem till dig. Beställt material skickas inte heller utanför Sverige. För att kunna använda den här servicen krävs att du har ett lånekort vid Mittuniversitetets bibliotek.
Se Mittuniversitetets sidor för distansstudenter för mer information.

Du kan själv leta efter aktuell litteratur, samt se vilka bibliotek som har böckerna, genom att söka i någon av de litteraturdatabaser som finns på internet. 

Libris