Läs Nyhetsbrevet här!

Nyhetsbrev från Timrå bibliotek, februari 2019

Vi har mycket på gång på Timrå bibliotek i februari, se listan nedan.
Nu används inte bibliotekets Elib-sida för nedladdning av e-böcker och e-ljudböcker längre, nedladdningar kan du göra direkt från vår webbsida istället, logga in i samma ruta som du gör när du ska se dina lån, reservera böcker med mera.

Det här händer under februari på Timrå bibliotek:

9 - 27 februari
Konstutställning ”Checkpoint”
Anders Rudin ställer ut målningar. Vernissage lördag 9 februari kl. 12.00 - 14.00. 

13 februari, onsdag kl. 13.00 - 15.00
Handarbetscafé.
Kom och handarbeta, prata och fika. 

16 februari, lördag kl. 14.00
Barnteater "Lilla syster Kanin" med Teater Skata. En familjeföreställning från 4 år, föreställningens längd 35 minuter. Biljettpris 30 kr/person, förköp på Timrå bibliotek, begränsat antal platser, överblivna biljetter säljs vid entrén.

19 februari, tisdag kl. 13.00 - 16.00
Släktforskarhjälp
av Jan-Olof Martinsson, Midälva Genealogiska Förening.

20 februari, onsdag kl. 18.00 - 18.45 
Easy Readers, bokcirkel på engelska. Vi läser och samtalar på engelska om böcker av moderna populära författare utgivna på lite enklare språk. Föranmälan, boken köps på Timrå bibliotek för 20 kr.

26 februari - 16 mars
Utförsäljning
av gallrade böcker och tidskrifter. Så länge lagret räcker. 

26 februari, tisdag kl. 14.00 - 15.00
Afternoon tea,
högläsning för vuxna, vi läser ur ”Min familj och andra djur” av Gerald Durrell. Vi bjuder på fika.

27 februari, onsdag kl. 13.00 - 15.00
Handarbetscafé.
Kom och handarbeta, prata och fika.

Boktips! Nya böcker!

Angelika av Karin Valtersson
Angelika är försvunnen. När hennes syster Mikaela släpper allt för att åka över till England där Angelika bor sedan många år har systrarna inte setts på länge och relationen är minst sagt komplicerad. Det är en bok om systerskap, om att besluta vem man vill vara och att behöva ta konsekvenserna av det. En deckare.

Fartygets ögon av Roy Jacobsen
Ingrid Marie Barrøy är född och uppvuxen på den lilla ön Barrøya i nordligaste delen av Norge. Hennes dotter Kaja har nyss fyllt tio månader, året är 1946 och kriget är över. Men ännu syns spåren efter ockupationen, till och med på den lilla ön som påminner om ett fotspår i havet. Ingrid inleder sitt sökande efter Kajas far, den ryske soldaten Alexander som befann sig ombord på det tyska fångskeppet M/S Rigel när det sänktes av de allierade i november 1944. Över tvåtusen människor omkom i katastrofen, varav de flesta var fångar från östra Europa. 

Gråleken av Maria Sveland
Maria Sveland är tillbaka med en klaustrofobisk relationsroman som utspelar sig på den mytomspunna ön Anholt. Gråleken är en berättelse om den förödande destruktivitet som kan uppstå i en relation. Om maktkamp, projektioner, svek, förhoppningar och längtan.

Det lilla hotellet på rue d’Amour av Dag Öhrlund
Det lilla hotellet på rue d’Amour är en mysig feelgoodbok fylld med härlig Parisnostalgi och ett och annat oväntat spänningsmoment. Paris 1965: Rum nummer ett på lilla Hôtel d’Amour på rue d’Amour är större och finare än de andra och det är rummet som berättar historien om de människor som kommer och går. Dag Öhrlund har tidigare skrivit deckare om psykopaten Silfverbielke, böcker om kommissarien Ewert Truut och böcker om den psykopatiska domaren Suzanne.

Nattsida av Hans Gunnarsson
När Per Boman får beskedet att hans halvbror Ronny dött flyttar han in hans lägenhet och börjar forska i det han lämnat efter sig. Men Ronnys liv visar sig vara fyllt av hemligheter och snart befinner sig Per i en osannolik härva, där sanning och lögn blir allt svårare att skilja åt. En roman.

Boktips ungdomsböcker, från 13 år!

Sanningen om Ester Gråbergs försvinnande av Moa Eriksson Sandberg
Sextonåriga Julia flyttar från Stockholm till en mindre stad och får börja i en ny klass mitt under terminen. Hon läser teater och den nya skolan är känd för att bara ta in de allra bästa eleverna. När teaterläraren meddelar att de ska sätta upp Shakespeares Hamlet börjar klassen genast spekulera i vem som ska få spela Ofelia. De flesta verkar övertygade om att rollen ska tilldelas Ester, klassens stjärna. Istället blir det Julia som väljs ut och det gör Ester rasande. En ungdomsdeckare.

Ceremonin av Kiera Cass
Ceremonin är första boken av fem i Kiera Cass enormt populära serie The Selection. Om du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv, skulle du ta den, även om det innebar att du var tvungen att ompröva allting du tidigare trott på? För trettiofem tjejer är The Selection deras livs chans, en möjlighet att fly från det liv de hade och istället leva i lyx och rikedom.

Paradisets barn (Varelserna) av Magnus Nordin
Det här är sjätte delen i serien Varelserna, böckerna utspelar sig på Gotland och de handlar om zombier. Emma och hennes vänner har flytt till Fårö. Allt för att komma undan de som tagit över prästgården. Men nu har de fått ett annat problem på halsen, gruppen på Fårö som kallar sig Paradisets barn är långtifrån så fredlig som man kan tro. Författaren Magnus Nordin kommer till Timrå i mars och besöker alla klasser i årskurs 6.

Ponnyn som kunde skratta och gråta av Elisabeth Sommarström
Jonna är en helt vanlig ponny eller nästan i alla fall. För länge sedan var hon människa och då hette hon Fanny, men en tragisk olycka ledde till helt nya förutsättningar. I boken får vi följa Fannys nya liv som ponny. Boken handlar om relationen mellan människa och djur på ett sätt som väcker nya frågor och funderingar hos läsaren.

Slutet av Mats Strandberg
Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt, men du vet vad som är på väg. Snart är vi alla borta. Vad vill du göra den sista tiden? Vem vill du vara med när allt tar slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Slutet är en preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid.