Läs Nyhetsbrevet här!

Nyhetsbrev från Timrå bibliotek, april 2020

Det är annorlunda i samhället nu i och med Corona-viruset. Läs på vår webbsida bibliotek.timra.se för att se om Timrå bibliotek är öppet och läs om de utställningar och arrangemang som fortfarande är igång. Vi uppdaterar webbsidan så fort någonting ändras. De flesta av våra planerade arrangemang under april har ställts in, hur det blir i maj vet vi inget om ännu.

Vi uppmanar alla er som besöker Timrå bibliotek: kom bara in till Timrå bibliotek om ni är friska, visa hänsyn till era medmänniskor. Om ni hostar, nyser eller är förkylda så kom inte in. Håll avstånd till andra besökare och personal. Behöver ni enbart lämna tillbaka böcker så använd vårt bokinkast bredvid entrédörren. Ni kan också ringa eller maila oss så kan vi förlänga lån och göra reservationer åt er. Behöver ni låna böcker och inte kan gå in, hör av er så kommer vi ut och lämnar böckerna åt er utanför bibliotekets entré.

Använd gärna våra digitala tjänster, låna e-böcker med lånekortet och läs eller lyssna i biblio-appen, låna film via Cineasterna.se och lånekortet, läs tidningar via Pressreader.  

 

Det här händer under april på Timrå bibliotek:

19 mars - 8 april Konstutställning med Maj-Lis Gustafsson

14 - 18 april Påsklovsaktiviteter Vi kommer att ha aktiviteter som finns i biblioteket hela tiden under påsklovsdagarna och som man gör på egen hand. Pyssel för barn, frågeslinga för barn och vuxna och gissningstävling med bokvinster.

20 april – tills vidare Hantverksutställning med Cathrine Björkström (tavlor), Åsa Strindin (träslöjd) och Ann-Sophie Lindfors (silversmide).

 

Boktips! Nya deckare! Läs en deckare i påsk!

  1. Dimma

    By: Ragnar Jónasson

Dödens flod av Dervla McTiernan
När Aisling Conroys pojkvän Jack hittas i floden Corribs mörka, kalla vatten får hon veta av polisen att det rör sig om ett självmord. I ett försök att glömma begraver sig Aisling i arbete, men så återvänder Jacks syster Maude till Irland efter många år utomlands och är fast besluten att bevisa Jack blivit mördad. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt fall som förföljt honom under åren. Nu utreds fallet på nytt, som ett möjligt mord. 

Grannar i död och lust av Olséni & Hansen
En ny deckare med Ester Karlsson med K. Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanpå det gemensamma cykelskjulet. Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker. Även som mp3-bok.

Dimma av Ragnar Jónasson
1987. En isolerad bondgård på östra Island. Snöstormen borde ha hållit alla främmande människor borta, men det har den inte gjort. Paret som bor på bondgården borde inte heller ha släppt in den oväntade gästen, men det gjorde de. En oväntad gäst. En lögnare. En mördare. Alla kommer inte att överleva natten och det kommer att bli ett fall som ska hemsöka kommissarie Hulda Hermannsdóttir för alltid. 

Redemption point av Candice Fox
När den före detta polisdetektiven Ted Conkaffey blir oskyldigt anklagad för att ha fört bort en tonårsflicka hoppas han att Crimson Lake, en stad tätt omslingrad av regnskogen i Queensland, är den perfekta platsen att försvinna till. Men det visar sig snart att han inte är skyddad någonstans på jorden från flickans otröstliga far. Dale Bingley har en brutal och noga uträknad hämndplan och om Ted inte hjälper till med sökandet efter den verkliga förövaren är det han som står först på tur.    

Ut ur skuggorna av G.R. Halliday
Sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad som i bön. Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar.

Boktips för barn 6 – 9 år!

En duktig hund äter kakan av Meg Rosoff
Efter att mamma Peachey nästan sa upp sig som mamma, började hela familjen att hjälpa till i köket. Alla utom pappa Peachey, tills han plötsligt får för sig att börja baka. Övertygad om att detta är hans kall, bestämmer han sig för att vinna stadens stora bakningstävling. Tyvärr tar han sig vatten över huvudet eller snarare ... 3784 pepparkaksbitar! Det blir den duktiga hunden McTavish som får hjälpa till, som vanligt. Detta är den tredje boken om hunden  McTavish. Kapitelbok.

Titta en kanin! av Helena Bross
Axel och Omar gungar i parken. De drömmer om att få ett eget husdjur. Då ser de något som rör sig. En jättesöt kanin! Tänk om den kunde bli deras? En lättläst bok med versaler.

Fiskstjärtarna av Anna Hansson
Visste du att det kan simma flera hundra tusen fiskar i ett fiskstim? Att flygfiskarna kan glida ovanför vattenytan i närmare 100 meter? Eller att sjöhästhonan lägger sina ägg i en ficka på hanens mage? Det och många fler intressanta fakta om våra simmande vänner berättas med en stor portion humor i denna fjärde del i serien Intresseklubben. De andra böckerna i serien handlar om myror, råttor och ormar. Kort, lättläst text och pratbubblor skrivna med versaler. Faktabok.

I stallet med Sigge av Lin Hallberg
Allas favoritshettis Sigge är tillbaka! Det har blivit dags att inviga det nya stallet och under jullovet anordnas träningsläger. Det är fokus på dressyr och gänget får träna med en riktig dressyrdomare. Målet är sommarens stora tävling i Danmark och tjejerna ställs inför nya utmaningar. Men när det händer sorgliga saker utanför stallet är det viktigaste ändå närheten till hästarna och att de finns där när man behöver någon som lyssnar.

Den flygande ninjan (Ninja-kid 2) av Anh Do
På sin tioårsdag upptäckte Nelson att han är en ninja. Så knäppt, han är ju varken cool eller modig, tvärtom är han oftast nervös. Men faktum är att allt hänger på honom när kaoset hotar. Varenda elektrisk maskin i stan smittas plötsligt med ett virus som gör dem okontrollerbara! Det sätter i sin tur igång en kedja av skrämmande händelser. Till slut har Nelson inget annat val än att sätta på sig sin superhjältedräkt och rädda invånarna från att bli nertrampade av elefanter och gorillor som rymt från djurparken när de
elektriska dörrarna slutat fungera.