Läs Nyhetsbrevet här!

Nyhetsbrev från Timrå bibliotek, juni - augusti 2019

Sommaren är här!

Kom och låna böcker med mera inför sommarens lediga dagar! Timrå bibliotek har öppet hela sommaren, se vår webbsida: bibliotek.timra.se för aktuella öppettider. Under perioden 1 juli - 11 augusti har biblioteket öppet tre dagar i veckan: måndag, tisdag och onsdag. Det är längre lånetid på böcker under sommaren från och med 1 juni: 6 veckors lånetid.

Det här händer under juni – augusti på Timrå bibliotek:

28 maj - 5 juni
Utställning ”Bild och kommunikation”
Elever i årskurs 9 från Arenaskolan ställer ut. Vernissage tisdag 28 maj kl. 17.00.

12 juni, onsdag kl. 13.00 - 15.00
Handarbetscafé.
Kom och träffa andra handarbetsintresserade, handarbeta, prata och fika.

12 juni - 30 augusti
Sommarutställningen 2019 ”From Timrå with love” 
Vernissage onsdag 12 juni kl. 18.00 Fotoutställning, 12 fotografer ställer ut 24 bilder. Välkommen att upptäcka Timrå från fotografernas perspektiv!

17 juni - 19 augusti
Sommarboken
för barn mellan 7 - 12 år. Kom och hämta din Sommarbokenpåse på Timrå bibliotek och lägg dina låneböcker i påsen. Påsen innehåller lite pyssel, ett armband och bokmärke. Vi har begränsat antal påsar. Avslutning på Sommarboken måndagen den 19 augusti kl. 13.00 - 15.00 med Deckarskola med författaren Anna Hansson. Alla barn som kommer får en bok! Vi bjuder på fika.

Juni - augusti 
Bokquiz för vuxna Under hela sommaren finns en bokquiz för vuxna uppsatt i biblioteket med fina bokvinster!

Biljetter till Sommarmusik i Vivstavarvskapell kommer att säljas på Timrå bibliotek, 250 kr.
inklusive fika. Betalning: kontant, kort eller swish. Biljetter kommer även att säljas på plats före konserten.
15 juni, kl. 18.30 Reunion Jazz Quintett
17 augusti, kl. 18.30 Jack Vreeswijk
7 september, kl. 18.30 Ulrika Bodén

Boktips! Semesterläsning! Nya böcker!

Ett enklare liv av Anna Fredriksson
Andra delen i serien ”Pensionat Pomona” är här. Det är midsommartid i fiskeläget Kivik på Österlen. Lagom till semestersäsongen öppnar Sally äntligen sitt pensionat. Hon tvingas snart inse att det är mycket svårare än hon trott att driva en sådan verksamhet.

En alldeles särskild dag av Marita Conlon - McKenna
Kate och Paddy Cassidy har varit gifta i tjugofem år och nu vill Paddy att de gör något alldeles speciellt i samband med silverbröllopet, men Kate våndas över den hemlighet hon gått och burit på i alla dessa år och som nu kommer att röjas. Erin Harris har förstått sedan länge är hon inte är som de andra i sin familj. Sakta men säkert har hon pusslat ihop bitar av information och nu har hon bestämt sig för att ta reda på vem hon egentligen är och varifrån hon kommer.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa
Katten Nana vet varken vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner, men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? Detta är en rörande roadmovie som med finess och finkänslighet tar upp viktiga livsfrågor. En liten berättelse med stor visdom.

Skamvrån av Sofie Sarenbrant
Skamvrån är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste? 

Förrädaren av Gabriella Ullberg Westin
Förrädaren är den femte fristående boken i Gabriella Ullberg Westins hyllade serie om kriminalinspektör Johan Rokka och Morden i Hudiksvall. Ett mord på en rastplats utanför Hudiksvall blir upptakten till Johan Rokkas svåraste och mest personliga utredning hittills.

Sommarlovsläsning för barn!

Ninas sommarlov av Emi Gunér
Nina ska äntligen ha sitt första riktiga sommarlov, det mellan förskoleklass och ettan. De första två veckorna går hon på sommarfritids, men sedan börjar sommaren på riktigt! Det här är berättelsen om att fira midsommar och lägga sju sorters blommor under kudden. Om att sova i sovsäck på balkongen med sin allra bästa kompis. Bråka med ett syskon sådär som man bara gör när man är ledig tillsammans under lång tid. Kapitelbok 6 - 9 år.

Calles knasiga sommarlov av Sanna Juhlin
Calle har det inte lätt. Mamma ställer mjölken i badrummet och toarullarna i kylskåpet, hon är sjukskriven för utmattning. Pappa har inget arbete, men försöker hålla alla vid gott humör. Pengar saknas det alltid, även om farmor kommer till dem och lagar middag på söndagarna. Det här kommer att bli värsta sommarlovet någonsin, skriker Calles storasyster, men så händer det något oväntat…Kapitelbok 6 - 9 år.

Fröken Spöke på sommarlov av Kerstin Lundberg Hahn
Sommarlovet står för dörren och alla är glada och förväntansfulla utom Fröken Spöke. Det blir så tomt och tyst i skolan på loven, till och med för ett spöke. Ebba och Ivar tycker synd om Fröken Spöke och frågar om hon vill följa med dem och campa vid havet. Lättläst kapitelbok 9 - 12 år.

Hemma hela sommaren av Elin Johansson
Vad ska ni göra i för roligt i sommar? frågar fröken. Vi ska till Legoland, till Thailand, på Vattenland svarar alla andra. Vi ska på safari, säger jag. Men egentligen är det inte sant för mamma säger att vi ska ha hemmasommarlov och bara vara här. Hon säger att vi kan ha kul ändå, bada och kanske sova på balkongen om det blir fint väder. Bilderbok.

Sommaren med Sigge av Lin Hallberg
Boken ingår i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar) som handlar om ponnytjejen Elina och hennes kompisar. De håller till i det mysiga shettisstallet i Broby, som drivs av Ingela, världens bästa ridlärare! Kapitelbok 6 - 9 år. 

Glad sommar önskar vi på Timrå bibliotek!