Läs Nyhetsbrevet här!

Nyhetsbrev från Timrå bibliotek, december 2018


December! Juletid!

Nu är det snart advent och i väntan på julen så kom in till Timrå bibliotek och låna böcker, julmusik eller varför inte hyr en film? Allt för att komma i rätt stämning. Kring jul- och nyårshelgen har vi något förändrade öppettider, se vår webbsida för aktuella öppettider: bibliotek.timra.se.
   
Denna vecka har Augustpriset delats ut och vinnare i fackboksklassen för vuxna blev Magnus Västerbro för boken ”Svälten : hungeråren som formade Sverige”. Extra roligt är det att vi har bjudit in honom som författarbesök till Timrå bibliotek lagom till Världsbokdagen i april. Så välkommen till biblioteket och lyssna på Magnus Västerbro den 24 april kl. 18.00.

Det här händer under december på Timrå bibliotek:

3 december - 5 januari                                                     
Pepparkakshusutställning
Förskolor i Timrå kommun ställer ut sina fina pepparkakshus.

5 december, onsdag kl. 13.00 - 15.00
Handarbetscafé.
Kom och handarbeta, prata och fika!

5 december, onsdag kl. 18.00 - 19.00
Easy readers, bokcirkel på engelska.  

6 december, torsdag kl. 13.00 - 14.30
”Kom i julstämning”
Julmusik och berättande kring julen från förr av Maria Nordlund och Sara Öhman,
Västernorrlands museum. 

11 december, tisdag kl. 13.00 - 16.00
Släktforskarhjälp
av Jan-Olof Martinsson, Midälva Genealogiska Förening. 

12 december, onsdag kl. 13.00 - 14.00
Bokprat
, bibliotekarierna ger sina bästa boktips inför julens ledigheter.
Vi bjuder på fika. 

18 december, tisdag kl. 14.00 - 15.00
Afternoon tea,
högläsning för vuxna, vi bjuder på fika. Vi läser julrysare ur
novellsamlingen "Svart advent" & "Mord på julnatten."

Boktips! Nya böcker!

24 goda gärningar av Jenny Fagerlund
Boken är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårtdet kan vara att gå vidare. Emma har förlorat sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Olika omständigheter ger henne en idé: hon ska utföra 24 goda gärningar, en för varje dag fram till julafton.

Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam
Boken är en rolig och varm berättelse om de förväntningar vi har på oss själva och andra. Om ensamhet och vänskap, om vita och svarta lögner. Om ovanliga knep för att få det man vill ha och om att kanske hitta kärleken, men framför allt sig själv, när det lackar mot jul.

Bränn alla mina brev av Alex Schulman
I boken väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, om hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden. Även som mp3-bok.

En högre rättvisa av Hjort och Rosenfeldt
Detta är den sjätte boken i den framgångsrika deckarserien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmord.

Eldslandet av Pascal Engman
En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner. En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar för att få dem fria. I Sydamerika pågår omfattande organhandel och man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till  verksamheten som bedrivs i södra Chile. Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna.

Julboktips för barn!

En klurig jul av Ingelin Angerborn
En högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton. När Rutan skriver ner vad hon önskar sig i julklapp hamnar en kompis överst på listan, men Rutan är rädd att det kan bli lite knepigt för tomten att fixa det. Som tur är dröjer det inte länge förrän hon hittar en alldeles själv. För barn 6 - 9 år.

En förtrollad jul av Siri Spont
En högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton. När Yusuf flyttar hem till Martha ställs allt på ända. Först känns allt bara jobbigt, Yusuf är tyst och tråkig och håller sig mest bara för sig själv. När han stjäl Marthas hamster och tar med den ut i skogen tappar hon tålamodet helt. Allt förändras när Yusuf en dag övertalar Martha att följa med honom ut i skogen. Där väntar en magisk värld och ett uppdrag som bara de kan lösa. Det blir början på en förtrollad jul. För barn 6 - 9 år.

Pippi firar jul av Astrid Lindgren
Pippi Långstrump som pekbok för de minsta barnen.

Nu är det äntligen jul
En samlingsbok med sagor, sånger, lekar och pyssel. Allt man kan behöva inför julen!

Sam och Sigge och den första julen av Lin Hallberg
En hästbok som är ett mysigt vinteräventyr med extra många vackra färgillustrationer. En lättläst bok för alla killar och tjejer som har börjat läsa själva, 6 - 9 år.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi er alla!

Vänliga hälsningar
Bo, Elin, Lotta, Ragna och Charlotte

Timrå Bibliotek 060-16 32 15