Låneregler och lånekort

Lånekort

Att skaffa ett lånekort är gratis men tänk på att du måste ha med ditt id-kort. Om du förlorar kortet kontakta oss, så fort du kan, så kan vi spärra det. Du kan även själv spärra ditt kort på Mina sidor. Anmäl adress- eller namnändring. Dina uppgifter används bara vid användade av bibliotekets tjänster, notis om reserverade böcker samt för påminnelser och fakturering. Personuppgifterna hanteras i enlighet med GDPR. Genom att skaffa ett lånekort godkänner du att dina uppgifter sparas hos oss. Vill du avsluta ditt kort, kontakta oss.

Saknar du kort hos oss? Fyll i det här formuläret så får du ett tillfälligt kort som fungerar för  e-böcker i sju dagar.

Kom  in och legitimera dig så uppgraderar vi det tillfäliga kortet till ett som gäller i två år. Efter två år måste uppgifterna kontrolleras innan giltighetstiden förlängs igen. Har du problem att logga in är det ofta för att giltighetstiden gått ut.

Omlån

Omlån kan göras i biblioteket eller per telefon: 060 - 16 32 15. Du kan också göra omlån via internet. Du behöver då en pinkod.
Det är bara böcker, ljudböcker och talböcker som är möjliga att låna om upp till två gånger, är boken reserverad av en annan låntagare kan du inte låna om den.

Lånetider

Böcker, ljudböcker - 28 dagar
Dataspel, tidskrifter - 14 dagar
CD-skivor - 14 dagar
DVD - 7 dagar
Talbok - 56 dagar
Språkkurser - 28 dagar

Sekretess

Uppgifter om dina lån, beställningar och reservationer lämnas ej ut.

Förseningsavgifter

Avgifter

Förseningsavgifter

1:a krav 10:-
2:a krav 80:-
Total förseningsavgift  90:-

Ersättning för ej återlämnat eller skadat material

Skadat eller borttappat material ska ersättas. Om du senare hittar igen något som du ersatt får du inte tillbaka pengarna.

Barnbok (även ljudbok) 150:-
CD-skiva, dataspel  200:-
Daisy, Bok och Daisy 150:-
DVD-film  600:-
Tidskrift   100:-
Vuxenbok (även ljudbok) 250:-
Språkkurs                                   300:-

Fjärrlån ersätts med den faktiska kostnaden dock minst 250 kronor


Övriga avgifter

Beställning av fjärrlån 20:-
Hyra DVD-film 20:-
Kopior /utskrifter (A4 s/v /färg), (A3 s/v /färg) 3 /5:-, 5 /10:-