Ladda ner talböcker hemifrån

DAISY Direkt är MTM:s nya tjänst för direkt nedladdning. Alla med rätt att låna talböcker kan använda den.

DAISY direkt

Med hjälp av DAISY direkt får du möjlighet att själva ladda ned direkt från MTM:s katalog, hemifrån eller från annan valfri plats.

85 000 titlar finna tillgängliga, dygnet runt. Det ger dig en stor frihet och du slipper stå i kö och kan själv välja och söka dia böcker när som helst. För att få tillgång till DAISY direkt måste du kontakta biblioteket.

Boka handledning

För handledning, nedladdningstillstånd och mer information kontakta Timrå bibliotek 060-16 32 15, e-post: biblioteket@timra.se

Avtal

Om låntagaren är under 18 år ska avtalet godkännas av hans eller hennes målsman. Målsman behöver inte vara med vid registreringen, det räcker med att avtalet är undertecknat av vårdnadshavare och att det tas med till registreringen. Vid till exempel ett utvecklingssamtal när lärare, målsman och eleven är med kan läraren gå igenom avtalet med både målsman och elev. 

Avtal för låntagare under 18 år

Läsa talböcker i smartphones och surfplattor

  • Appen Legimus. Personer som har Egen nedladdning har tillgång till appen Legimus. Appen används för att ladda ner och läsa talböcker. Appen finns för Ios och Android.

  • Appen Legimus för Iphone finns i App store. För Android hittar man dem på Play Butik