Ladda ner talböcker hemifrån

DAISY Direkt är MTM:s tjänst för direkt nedladdning. Alla med rätt att låna talböcker kan använda den.

DAISY direkt

Med hjälp av DAISY direkt får du möjlighet att själva ladda ned direkt från MTM:s bibliotek - Legimus. Du kan även lyssna på böckerna direkt i Legimus webbspelare om du inte vill ladda ner dem.

85 000 titlar finna tillgängliga, dygnet runt. Det ger dig en stor frihet och du slipper stå i kö och kan själv välja och söka dia böcker när som helst. För att få tillgång till DAISY direkt måste du kontakta biblioteket.

Mer information om egen nedladdning.

Boka handledning

För handledning, nedladdningstillstånd och mer information kontakta Timrå bibliotek 060-16 32 15, e-post: biblioteket@timra.se

Avtal

Om låntagaren är under 18 år ska avtalet godkännas av hans eller hennes målsman. Målsman behöver inte vara med vid registreringen, det räcker med att avtalet är undertecknat av vårdnadshavare och att det tas med till registreringen. Vid till exempel ett utvecklingssamtal när lärare, målsman och eleven är med kan läraren gå igenom avtalet med både målsman och elev. 

Avtal för låntagare under 18 år

Läsa talböcker i smartphones och surfplattor
med appen Legimus

Med appen Legimus kan du ladda ner och läsa talböcker. Om du prenumererar på en taltidning kan du läsa den i samma app. Appen är gratis och finns för både Android och Iphone.

  • Appen Legimus. Personer som har Egen nedladdning har tillgång till appen Legimus. Appen används för att ladda ner och läsa talböcker. Appen finns för Ios och Android.

  • Appen Legimus för Iphone finns i App store. För Android hittar man dem på Play Butik
  • Mer information om appen Legimus

Läsa direkt i  Legimus webbspelare

Med webbspelaren kan du läsa talböcker direkt i din webbläsare. Du måste hela tiden vara uppkopplad mot nätet. För att komma till webbspelaren första gången måste du vara inloggad i legimus.se.

Läsa en bok i appen Legimus - för iPhone och iPad

Appen Legimus för iPhone och iPad finns att hämta i App Store. Den är gratis att ladda ner. Du behöver ha Ios 8.0 eller senare installerad för att appen ska fungera. Den senaste versionen av appen är version 5.0.4.

Läsa en bok i appen Legimus - för Android

Appen finns att hämta i Google play. Den är gratis att ladda ner. För att använda appen behöver du ha Android version 5.0 eller högre. Den senaste versionen av appen är 5.2.

Mer information om appen Legimus.