Utbud av medier

Här kan du få en överblick över bibliotekets utbud av medier. Böcker i olika format, naturligtvis, men också tidskrifter, film med mera.

Bok

Böcker med text

Tryckta böcker

Vi har ett varierat utbud av tryckta böcker, både skönlitteratur och facklitteratur.  Här kan du exempelvis hitta en mysig feelgood roman eller en spännande deckare att krypa upp i soffan och läsa. Trädgård, fiske, pyssel eller yoga. Hund, historia eller genusfrågor. Vad intresserar dig?  Vi har böcker för de flesta intressen. 

E-böcker

E-böcker är en förkortning för elektroniska böcker och är böcker med text i digital form. E-böcker kan du enkelt låna hos oss via appen Biblio som finns att ladda ner till din surfplatta eller smartphone via Google Play (Android) och AppStore  (Apple/Mac).  En e-bok är enkel att ha med sig och läsa till exempel på tåget eller bussen. Läs mer om e-böcker, klicka här

Storstil

Storstilsböcker är tryckta böcker med större text för dig med synnedsättning. Böckerna ges ut under särskild licens. I utbudet ingår många populära titlar, så väl romaner som deckare och en och annan faktabok. Du kan läsa mer om storstilsböcker genom att klicka här.  

Lättläst

Läsning kan vara roligt och du kan lära dig nya saker. Ibland kan böcker använda många svåra ord och meningar. Då kan det vara svårt att förstå. Därför finns det lättlästa böcker på biblioteket för dig som lär dig svenska eller som behöver att saker förklaras på ett enklare sätt. Läs mer om lättlästa böcker här

Ljudböcker

Ljudböcker är mycket populära hos oss. Du vill kanske lyssna medan du stickar, promenerar eller under en långkörning med lastbilen. Våra ljudböcker finns i  olika format. Välj det som passar dig bäst.

Ljudbok på CD

En ljudbok på CD består av flera skivor vilket gör att du måste byta skivor under tiden du lyssnar på boken.

Ljudbok Mp3 på CD

Mp3 är ett komprimerat format. En ljudbok som Mp3 på CD består av en enda skiva vilket gör att du inte behöver bekymra dig om att byta skivor under tiden du lyssnar på din bok. Många spelare, men inte alla, kan spela Mp3 på CD. 

E-ljudböcker

E-ljudbok är en förkortning för elektronisk ljudbok och är en ljudbok i digital form. E-ljudböcker kan du enkelt låna hos oss via appen Biblio som finns att ladda ner till din surfplatta eller smartphone via Google Play (Android) och AppStore  (Apple/Mac).  En e-ljudbok är enkel att ha med sig och lyssna på till exempel på promenaden. Klicka här för att läsa mer. 

Talböcker/DAISY

Talböcker eller DAISY-böcker är böcker som är inlästa på CD-ROM i ett särskilt ljudboksformat. Dessa böcker får bara personer som har svårt att läsa vanlig tryckt text låna, exempelvis om du är blind, synskadad eller dyslektiker. Vanliga ljudböcker som alla kan låna kan du läsa mer om under rubriken Ljudböcker ovan. Läs mer om talböcker/DAISY, klicka här.

Dagstidningar och tidskrifter

 Dagstidningar

Biblioteket prenumererar på en rad olika dagstidningar. Somliga finns i tryckt form, andra digitalt via Pressreader.

Tidskrifter

Biblioteket prenumererar på många olika tidskrifter inom skiftande ämnesområden. Somliga finns i tryckt form, andra digitalt via Pressreader. Bland tidskrifterna finns många populära titlar som exempelvis Allt om mat, Sköna hem,  Amelia, Privata affärer, Vi bilägare och Släkthistoria. 

Här kan du läsa mer om våra tidningar och tidskrifter

Minneslådor

Minneslådor med olika teman finns nu att låna på Timrå bibliotek. Lådorna är tänkta att vara en hjälp för samtal och minnesträning. Vem får låna? Främst personal inom äldreomsorgen mend även anhöriga till personer med demenssjukdom. Här kan du läsa mer om våra minneslådor>

Film

Biblioteket har ett stort utbud av film, både fysiska DVD-filmer och digitalt genom streamingtjänsten Cineasterna. För att läsa mer om vårt filmutbud och hur du lånar klicka på länken Film

 

 

Saknar du något? Lämna ett inköpsförslag 

Följ länken till formuläret för inköpsförslag.

Vi köper ofta in på förslag från våra biblioteksanvändare. För att lämna inköpsförslag via vår webbplats måste du vara inloggad Det går också bra att kontakta personalen i informationsdisken eller skicka ett mejl till oss.