Personalens boktips ht 2020

Personalens boktips ht 2020

 1. Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald

  By: Mac Donald, Sanna Review by: Elin Wrethén

  I Sanna Mac Donalds debutroman berättas tre historier om Douglas, Anna och Rune som lever i olika tider men med mycket gemensamt. Det är tre historier om förbjuden kärlek, att bryta mot normer och att våga följa sitt hjärta. Tre historier som på ett oväntat sätt vävs samman.

 2. Inte av denna världen av Yaa Gyasi

  By: Gyasi, Yaa Review by: Ragna Fredin

  Inte av denna världen är en otroligt stark och gripande roman om en familj med rötter i Ghana som försöker finna en framtid i USA. En oförglömlig läsupplevelse av den amerikanska litteraturens nya stjärnskott!

 3. Sömmerskorna av Josefin Hektor

  By: Hektor, Josefine Review by: Ragna Fredin

  Sömmerskorna är Josefin Hektors lovande debut en spännande historisk deckare som utspelar sig i författarens hemstad Falköping.

 4. Havets hundar

  By: Arnesson-Westerdahl, Agneta Review by: Lotta Våge

  Första delen i Vikingaserien av Agneta Arnesson Westerdahl.

 5. Kärlekens språk av Åsa Nyvall

  By: Nyvall, Åsa Review by: Charlotte Wallgren

  Boken är en svensk variant av Gary Chapmans bok Kärlekens fem språk som gavs ut under 1990-talet. Den här boken tar upp de fem olika kärleksspråken som människor använder i sin kommunikation i relationer: fysisk beröring, gåvor, tid tillsammans, tjänster, bekräftande ord och ger svenska exempel på dessa. Förstår man detta så är mycket vunnet, en ögonöppnare. Lättläst och inspirerande!

 6. Hundra skäl att leva av Richard Roper

  By: Roper, Richard Review by: Elin Wrethén

  Modelljärnvägsintresserade singelkillen Andrew arbetar åt kommunen med att utreda dödsbon och att dödstäda efter personer som avlidit ensamma. Det är hans uppgift att leta upp anhöriga och ta reda på om de avlidna har några tillgångar som kan bekosta begravningen.

 7. Allt vi höll hemligt av Lara Prescott

  By: Prescott, Lara Review by: Ragna Fredin

  En spännande och gripande berättelse om litteraturens sprängkraft, förbjuden kärlek, plikt och offer i Kalla krigets skugga. Händelserna i boken är baserad på verkliga händelser då CIA försökte infiltrera Sovjetrysslands inte med propaganda, men med den kanske största kärlekshistorien under 1900-talet, romanen om Doktor Zijvago av Boris Pasternak.

 8. Åtta steg mot avgrunden

  By: Jeppsson, Jonathan Review by: Lotta Våge

  Det är ingen upplyftande titel men en viktig och välskriven bok.

 9. Vinterkrigare

  By: Arnesson-Westerdahl, Agneta Review by: Lotta Våge

  Vinterkrigare av Agneta Arnesson Westerdahl är den andra delen i Vikingaserien

 10. Förundran av Maria Borelius

  By: Borelius, Maria Review by: Charlotte Wallgren

  Författaren guidar oss runt jordklotet för att försöka förklara vad förundran kan vara. Hon beskriver möten med många olika slags människor i olika länder. Boken är utgiven i år, 2020, och den tar upp hur corona-utbrottet i världen påverkar olika människor och hur de digitaliserade mötena kan upplevas. Sista delen av boken ger förslag på vad man kan göra själv för att öka sin förundran. En personlig och inspirerande bok!

 11. Sensitiva barn av Märtha Louise

  By: Märtha Louise Review by: Charlotte Wallgren

  En bra och informativ bok om högkänslighet hos barn. Skriven på ett personligt sätt och med många exempel på hur det kan vara för högkänsliga barn under uppväxten. Boken förklarar hur man som vuxen kan förstå dessa barn och underlätta för dem i livet.