Personalens boktips vt 2022

Personalens bästa boktips vt 2022

 1. De kapabla

  By: Ekman, Klas Review by: Ragna Fredin

 2. Min syster, seriemördaren

  By: Braithwaite, Oyinkan Review by: Charlotte Wallgren

  Korede arbetar som sjuksköterska och en dag får hon ett samtal från sin syster som behöver hjälp. Systern har "råkat" mörda sin pojkvän och det är inte första gången det händer... När systern börjar dejta den läkare som Korede är förälskad i så uppstår problem, vad ska Korede göra? Boken utspelar sig i Lagos, Nigeria, i nutid och det är en mycket annorlunda deckare.

 3. Jag utan dig

  By: Rimmer, Kelly Review by: Charlotte Wallgren

  Callum arbetar på en stor PR-byrå i Sydney och tar varje dag färjan hem till förorten Manly. En dag träffar han Lily på färjan, hon är en engagerad jurist och miljökämpe, och detta ögonblick leder till stor förälskelse. Lily försöker kämpa emot förälskelsen med alla medel, men en dag ger hon efter. Allt ser ljust ut, men hon döljer något och en dag måste det komma fram i ljuset. En fin bok om kärlek, om att bli förälskad trots alla olikheter, men det finns också ett allvar.

 4. Precis som du

  By: Hornby, Nick Review by: Charlotte Wallgren

  Det här är en relationsroman som utspelar sig i London i modern tid. Lucy och Joseph träffas och blir förälskade i varandra trots att de är väldigt olika. Hon är 42 år, lärare och vit, han är 22 år och svart arbetarklass. De dras till varandra, men människor i deras omgivning dömer dem och de vill inte tillåta sig att vara i ett förhållande eftersom de själva har fördomar som sätter upp hinder. En intressant historia som är skriven på ett lättläst och humoristiskt sätt trots det allvarliga ämnet om rasism.

 5. Konferensen

  By: Strandberg, Mats Review by: Elin Åslin

 6. Pachinko

  By: Lee, Min Jin Review by: Christina Sundnäs

 7. Emigrationen till Amerika av Tomas Blom

  By: Blom, Tomas Review by: Elin Wrethén

  Från 1800-talets mitt fram till cirka 1930 lämnade 1,2 miljoner svenskar Sverige för att söka lyckan i Nordamerika. Det betyder att otalet familjer i dagens Sverige har släkt i USA och Kanada.

 8. Älskaren

  By: Duras, Marguerite Review by: Elin Åslin