Program för Regnbågsveckan

Regnbågsveckan, 22-28 november, är en gemensam satsning av biblioteken i Västernorrland. Under veckan ordnas olika arrangemang på biblioteken runt om i länet. Timrå bibliotek ordnar bland annat skrivarworkshop för tonåringar med författaren Sara Wikman och Regnbågspromenad för barn och ungdomar med chans att vinna mjukdjur och böcker.

Regnbågsflagga i en flaggstång Pixabay
Måndag 22 november

Skrivarworkshop för ungdomar från 13 år och uppåt med författaren Sara Wikman
Timrå bibliotek. Klockan 16:30-18:30. Begränsat antal platser. Föranmälan: 060-163215 eller mejla biblioteket@timra.se 

Gillar du att skriva? Anmäl dig då till skrivarworkshopen med författaren Sara Wikman där du kan få inspiration och tips för ditt skrivande. 

Skrivarworkshopen med Sara Wikman på Timrå bibliotek är ett samarbete med Regionbibliotek Västernorrland.

Tisdag 23 november

Regnbågsfika med boktips
Timrå bibliotek. Klockan 16:00-16:45. 

Ta chansen att få bra boktips med hbtq+ tema för ungdomar och delta i utlottning av Augustprisnominerade Moa Backe Åstots ungdomsroman Himlabrand.Vi bjuder på fika.

Hela veckan 22-28 november

Regnbågspromenad för barn och ungdomar 

En promenadslinga längs Köpmangatan och intilliggande gator i centrala Timrå. I 6 skyltfönster hos företag och organisationer finns mjukdjur och böcker utplacerade.
Barn till och med 9 år letar fina mjukdjur och de äldre barnen och ungdomarna letar efter böcker. Deltagarna har chans att vinna ett mjukdjur eller en bok beroende på ålder. Karta och tävlingsformulär finns på Timrå biblioteks webbplats och kan nås via QR-kod. 

Pysselverkstad

Under veckan finns det möjlighet att regnbågspyssla på egen hand för både stora och små. 

Konstutställning - My Life's Journey

My Life's Journey av Krister ”Krib” Björklund från Timrå visas på Timrå bibliotek under hela Regnbågsveckan. Utställningen skildrar hans fru Tuwas transition.

Skyltning av litteratur - Timrå bibliotek

Under veckan exponerar vi litteratur med koppling till HBTQ-frågor. Det kan vara allt från romaner med queera teman till faktaböcker om trans.