Corona och covid-19

Håller du dig hemma i coronatider? Då hjälper du till att bromsa smittspridningen. Har du tråkigt kommer här några bra tips från oss.

Världskarta med smittspridningsmönster. Covid-19 i en röd banner tvärs över. geralt, Pixabay

Biblioteket finns här för dig även när du inte själv kan ta dig hit. På Cineasterna kan du streama filmer, i appen Biblio har du möjlighet att lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker och i Pressreader kan du läsa över 7000 nationella och internationella tidningar. För att ta del av vårt digitala utbud, behöver du endast bibliotekskort och internetuppkoppling. Det bästa av allt är att allt är gratis och bara finns några klick bort!

Välkommen till våra e-tjänster! 

Observera att det finns begränsningar för hur många lån du kan göra. Dessa kan ändras för att så många som möjligt ska kunna ta del av utbudet. 

Information om coronaviruset på flera språk - Information about the corona virus in different languages

Muntlig fakta om corona på flera språk 

Region Västernorrland 1177

Krisinformation.se 

Sveriges radio Ekot - Nyheter om coronaviruset på flera språk 

Daglig Rapportsändning från SVT textad på engelska 

Daglig Rapportsändning från SVT textad på arabiska

Saknar du lånekort?

Om du inte har något bibliotekskort sedan tidigare kan du skaffa ett hemifrån! När du har fyllt i dina uppgifter och godkänt våra låneregler, får du en tillfällig användare som du kan använda för att prova våra tjänster direkt. När du sedan har kryat på dig är det bara att besöka ditt närmsta bibliotek för att hämta ut ditt fysiska bibliotekskort.

Under fliken Vi erbjuder finns  information om hur du skaffar lånekort.

Vill du inte eller kan du inte komma in?

Vi kan leverera böcker till dig/ett bud utanför vår entré eller kanske till och med komma hem med dem. Läs mer på Böcker för avhämtning i Coronatider

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Lotta Våge den 17 mars 2020